Kogelkraan

Home » Kogelkraan
Grote voorraad
Grote voorraad
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Leveren in heel Europa
Levering door heel Europa
De kogelkraan is een van de meest gebruikte afsluiters in de installatietechniek. Het succes is te danken aan een relatief eenvoudig en onderhoudsvriendelijk ontwerp, waardoor de afsluiter op veel gebieden inzetbaar is. Dit gecombineerd met een hoge doorstromingscapaciteit en een kwartslag bediening, die bij kogelafsluiters met een Iso-top ook geautomatiseerd kan worden, maken een kogelafsluiter tot een goede keus.

Een kogelkraan voor het reinigen of onderhouden van leidingwerk

Een RVS kogelkraan wordt vaak ook gebruikt om een deel van een gas- of waterleiding af te sluiten. De kogel, waaraan de kraan zijn naam te danken heeft, is het mechanisme dat met een hendel open en dicht kan worden gedraaid. Een kogelkraan is onmisbaar bij het reinigen of onderhouden van leidingwerk voor verwarmingsinstallaties, (koel)waterleidingen en gaspijpen. Kogelkranen zijn er in diverse uitvoeringen. Zo bestaat er een 1-delige kogelkraan met een gereduceerde doorlaat of heeft u toch liever een 2-delige uitvoering met een volle doorlaat ? En dan bestaat er ook nog een 3-delige uitvoering met volle doorlaat voorzien van draad of een las eind. Heeft het leidingwerk een aftakking, dan hebben we nog de mogelijkheid voor een 3 weg kogelkraan met een L- of T-boring. Voor elke toepassing hebben wij, de juiste kogelkraan !

Technische specificaties

Alle kogelafsluiters zijn geschikt tot 1000 WOG /69 Bar en voorzien van een PTFE / Teflon afdichting die bestendig is tegen de meeste chemicaliën. Het temperatuurbereik van de kogelkranen is van -20º tot 270º.

Ontvang meer informatie

Voor meer informatie over kogelafsluiters, kunt u contact opnemen met een van onze specialisten op +31(0)45-405 16 51. Alle goederen worden bij ons gecontroleerd met een PMI master, waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor Hellebeuk. Alle goederen worden bij ons gecontroleerd met een PMI master, waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor Hellebeuk.

Andere bezoekers bekeken ook:

Lasbochten | Kapbeugel | Draadfittingen

Neem contact op