Afsluiter

Home » Afsluiter
Grote voorraad
Grote voorraad
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Leveren in heel Europa
Levering door heel Europa
Omdat u een afsluiter gebruikt voor het regelen van de doorstroming van vloeistoffen en gassen is het belangrijk om deze producten op voorraad te hebben. En daarbij moet u natuurlijk wel de juiste afsluiter bestellen. Bij Technisch Handelsbureau Hellebeuk BV kiest u de juiste naaldafsluiter, schuifafsluiter of terugslagklep van rvs uit een assortiment van ruim 60.000 producten.

Welke afsluiter heeft u nodig binnen uw bedrijf?

Een afsluiter wordt, zoals de naam als suggereert, gebruikt om een deel van het leidingennet tijdelijke af te sluiten. Meestal doet u dit voor onderhoud of om onderdelen te vervangen. Vaak wordt hiervoor een kogelkraan gebruikt, maar specifieke branches vragen om specifieke oplossingen! Omdat u in één keer het juiste product wilt bestellen is het handig als u wat meer weet over de verschillende soorten afsluiters die u tegenkomt op onze website. De soort afsluiter die u nodig heeft is afhankelijk van de toepassingen die u in gedachten heeft en de branche waarin u werkzaam bent. We lopen ze stap voor stap met u door.

Eenrichtingsverkeer met een terugslagklep van rvs

Gebruik een terugslagklep van rvs om vloeistoffen of gassen in één richting door te laten. De klep kan door opgebouwde druk in de leiding langs een kant open. Stroomt de vloeistof of het gas terug, dan sluit de klep zichzelf af. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het fietsventiel. Er kan wel lucht ingepompt worden (luchtdruk), maar de lucht loopt er niet uit. Een terugslagklep van rvs wordt ook veel gebruikt in rioleringen, waterpompen, en als beveiliging bij wasmachines, vaatwassers, en koffieapparaten.

Gebruik een naaldafsluiter voor het precieze werk

De naaldafsluiter wordt vooral gebruikt binnen de auto- en petrochemische industrie. Hier wordt vaak gewerkt met erg specifieke vloeistof- en/of gasverhoudingen, vaak onder hoge druk. Denk daarbij aan toepassingen als waterstraal snijden, maar ook de carburateur van automotoren werkt met de techniek van de naaldafsluiter. Een naaldafsluiter kan hoge werkdrukken aan, tot wel 14.000 bar, zonder zijn goede doorstromingseigenschappen te verliezen.

Een schuifafsluiter als snelle beveiliging

Ook wel een sneluitschuif genoemd. Een schuifafsluiter wordt meestal gebruikt als extra beveiliging tegen explosiegevaar. Een schuifafsluiter kan binnen enkele milliseconden worden afgesloten en is erg sterk. Zo sterk zelfs dat de afsluiter bestand is tegen een explosiedruk tot 50 bar. Met een schuifafsluiter neem u het zekere voor het onzekere!

Hulp nodig met kiezen? Bel ons!

Twijfelt u nog over de juiste afsluiter voor uw organisatie? Neem dan contact op met Technisch Handelsbureau Hellebeuk BV door te bellen met telefoonnummer +31(0)45-405 16 51. Samen zorgen we ervoor dat u de juiste onderdelen zo snel mogelijk geleverd krijgt! 

Andere bezoekers bekeken ook:

RVS fittingen | Flenzen kopen | Persfitting

Neem contact op